Dålig bollträff

Träffar du bollen dåligt?

Bollträff impact svingtips

En dålig bollträff kan vara en topp, duff, på hälen av bladet eller på tån.

Oavsett vad du vill ha hjälp med så är det vissa principer som styr din bollträff. Jag listar upp dem nedan. Det är viktigt att du kontrollerar dem i ordningen som följer nedan. Klicka på punkterna så får du en övning som du kan träna på för att rätta till ditt problem. Vilka är principerna?

Uppställningen:

Kontrollera att du har 95-100 grader mellan skaftet och ryggraden genom höger öra. Eller 35-45 graders lutning från höftkulan/ höger höra. Se till att armarna hänger avslappnat så att det finns utrymme mellan händerna och kroppen. Kontrollera bollplaceringen.

Rotationscentrum:

Ställ dig med fötterna tätt ihop och slå bollar, detta för att rotationscentrum inte ska kunna flytta sig i sidled. Tänk på att försöka se till så att rotationscentrum inte åker upp och ner utan befinner sig på samma nivå hela tiden.

Timingen:

”5-bollsövningen”, lägg upp 5 boller på en linje efter varandra och slå dem utan att klubban får stanna. Eftersom du måste flytta fötterna efterhand så måste du få kroppen att röra sig i rätt ordningsföljd.

Impact:

Tränar du enklast genom att slå mot ett bildäck (utan fälgJ och dubb), använd en gammal klubba. Se till att hela bladet och halsen på klubban träffar däcket samtidigt.

Dynamisk balans:

Även här är ”5-bollsövningen” bra.

Vill du ha bilder och övningar på principerna? Klicka på rubrikerna nedan.

Uppställning
Rotationscentrum
Timing
Impact
Dynamisk balans