Varför golflektioner

Varför ska du ta lektioner?

Golflektioner. Jag brukar tänka på golfträningen som om det vore fiske.

Det är ungefär samma principer. Du måste veta var du ska fiska, när du ska göra det och vad du ska använda för fiskedon. Det lustiga (och bästa för dig) är att de flesta golfarna bara ställer sig i trängseln på bryggan (rangen) och lägger ut sina revar (järnsjuor) bland 100-tals andra. På andra sidan sjön, vid vassen (närspels green), ser man en person - Du i framtiden - som tagit på vadar-stövlarna och sakta smyger ner i vattnet och lägger ut en ensam rev precis på rätt ställe. Och det är bara en sak av det du gör. Du har en båt också. Med den har du redan lagt ut flera nät runt sjön. Nu poppar dina flöten på många ställen och med olika beten för olika djup över hela sjön. Det är nu du tar fram kastspöet också - för du kan ju inte bara stå där och vänta.

Le åt gruppen som står på bryggan på andra sidan sjön och trängs

Det förstås, du kan ju alltid le åt gruppen som står på bryggan på andra sidan sjön och trängs. Jag tror att de står där och för att de är rädda att bli blöta om fötterna, och bryggan är ju så trygg och bekväm att stå på. Deras golf handlar mest om intrasslade revar. När någon får en fisk (en bra drive) på ena sidan bryggan kommer alla andra springandes dit också. Folk agnar med dyrare och dyrare beten (drivers) för att kunna locka fiskarna. Du drar precis upp din femte gädda (fairway träff) och tar en kopp kaffe.

En lektion med mig lär dig inte bara var fisken står, hur du ska fånga den och vilket redskap du ska ha. Du kommer att få träningstips, övningar och jag hjälper dig med planeringen.